Opleiding Coach Belgie

Je komt écht Verder met onze Praktijkgerichte Opleidingen
Antwerpen, Gent, Hasselt, Vlaanderen

De opleidingen bij de ACC zijn zeer praktijkgericht en zeker in het begin met veel aandacht voor zelf-ontwikkeling en -ontplooiing van elke student. Elke deelnemer maakt haar/zijn eigen plan en met behulp van de trainer en mede-studenten behoudt je de aandacht voor jezelf. Jij bent degene die anderen wilt gaan coachen dus het begin, jij, moet goed zijn. Via de verschillende methodieken die behandeld worden oefen je samen met anderen.

Missie Opleiding

We zorgen ervoor dat ieder mens, ieder bedrijf of iedere organisatie de beschikking heeft over een coach, counsellor of psychotherapeut die kan helpen om de menselijke problemen te voorkomen en/of op te lossen.

Wil je (beter) leren Coachen? Begin Nu

Ons Coach Gedachtengoed

Onze opleiding is gebaseerd op:

  • Eigen Leiderschap,
  • Verantwoordelijkheid nemen en
  • Actief Leren.

Een goede coach is in staat om deze aspecten over te dragen aan een coachee / cliënt. Naar onze overtuiging dien je elke theorie eerst op jezelf te oefenen en te ervaren om keuzes te kunnen maken tijdens gesprekken. Vanuit deze visie verzorgen wij de opleiding en komt het volgende aan bod:
- methodieken, bijvoorbeeld oplossingsgericht of ontwikkelingsgericht coachen,
- hulpmiddelen zoals RET of Roos van Leary,
- inzichten in de Psychologie en Transactionele Analyse.
Met onze gedegen opleiding kan de student zelf een keuze maken om life-, mensgericht-, NLP-, rouwverwerking, zelfvertrouwen, of welke soort coach of counsellor dan ook te worden.

Coaching Eigen Leiderschap

Indien je wilt veranderen dan zal je zelf actief moeten zijn en leiding moeten nemen in je eigen groei en ontwikkeling. Een ander kan daar in begeleiden, een ander kan het niet voor je doen. We gebruiken daarvoor Thema Gecentreerde Interactie (TGI). De belangrijkste aspecten daarbij:
  1. Wees je eigen Leider
  2. Storingen hebben Voorrang.

Verantwoordelijkheid nemen

Wij verwachten van elke student eigen verantwoordelijkheid voor het leren. Wij zijn geen school waarin docenten vertellen wat gedaan moet worden, wij begeleiden je in je ontwikkeling conform de coach-gedachte.

In juni 2015 zijn wij erkend door de Association for Coaching (AC). Erkenning Coach

+ Wat was de feedback bij de erkenning?