Opleiding tot Coach
bepaal je eigen studietempo
zelfstudie – praktijkdagen – innerlijke groei

De Academie voor Coaching en Counselling (ACC) vertrekt van de humanistische basis die Carl R. Rogers (1902-1987) heeft gelegd en staat open voor zowel beginners als voor mensen die zich in hun vakgebied willen verdiepen of hun kennis erover willen verruimen. Je kunt er in een veilige omgeving nieuwe vaardigheden leren, kennis opdoen en werken aan je innerlijke groei. De ACC  is uniek o.a. omdat ze uitgaat van zelfsturend leren met een optimale keuzevrijheid tot specialisaties. Na de opleiding to Coach, waarbij de verdieping van counselling aangereikt wordt, kan je de weg kiezen die het beste bij jouw wensen en mogelijkheden aansluit.

Thuis kun je de theorie bestuderen en tijdens de praktijkdagen leer je die theorie onder professionele begeleiding omzetten in praktijk. Voor we starten met coachen en counsellen, besteden we veel aandacht aan jouw persoon en aan jouw persoonlijke groei.

Onze studenten, trainers, docenten, coaches, counsellors, … staan met elkaar in verbinding tijdens praktijkdagen, workshops, congressen, gastbezoeken en tijdens andere ontmoetingen. Via internet kunnen ze gemakkelijk en snel met elkaar communiceren.

Persoonlijke vragen kun je mailen naar je trainer en naar de ACC. Voor algemene vragen over je studie en voor discussiemogelijkheid zijn ons forum en onze mailinglist prima kanalen. Daarnaast vind je veel algemene en nuttige informatie op onze site en in onze nieuwsbrieven.

De opleiding is geschikt voor volwassenen met eender welke achtergrond. Het gaat om het niveau waarop iemand functioneert en minder om de diploma’s die iemand ooit heeft behaald. We stellen in principe geen leeftijdsgrens en nemen aan dat iedereen gemotiveerd is.

De ACC is non-directief. We passen ook tijdens de opleiding de non-directieve humanistische principes toe. Dit wil o.a. zeggen dat we als trainer, docent, coach, counsellor, collega, … openstaan voor de ideëen en initiatieven van onze studenten.

Behalve de minimale criteria om je diploma te halen, ben je vrij om je studie zelf in te vullen. Je kunt dus in alle vrijheid leren, oefenen en werken.

Door een hecht netwerk is de Academie voor Coaching en Counselling meer dan een standaardopleiding tot coach of counsellor. Ze biedt een totaalpakket aan waar je voor jezelf het maximale uit kunt halen.

Evaluatie Coach Examen