Vanuit de behoefte aan een professionele, moderne en betaalbare opleiding op het vlak van coaching en counselling heeft Fred Mesritz in april 2006 de Academie voor Coaching en Counselling in België (ACC Be) opgericht.

Oprichter


Fred Mesritz

Ik ben geboren op 26 januari 1953 en ben in de bloei van mijn leven. Ik wil me overal mee bezig houden, wil van alles doen en constateer telkens weer dat ik keuzes dien te maken. Dat geeft een ingang tot mijn lijfspreuk: ‘Wees je eigen leider’.
Ik ben zeker niet altijd mijn eigen leider geweest en heb de afgelopen jaren op dat vlak een heleboel nieuwe dingen moeten leren. Ik ben gestart in de automatiseringswereld en in het conflict tussen aandacht voor projecten/omzet en mensen heb ik uiteindelijk voor de mens gekozen. Het gaat immers niet alleen om winst maken. Met deze kennis en ervaring ben ik actief aan de gang gegaan om anderen te coachen en te counsellen. Ik doe dit individueel en in groepsverband.
Na jaren met heel veel tevredenheid opleiding te hebben gegeven aan de Academie Counselling en Coaching in Goes, Breda en Tilburg (NL), ben ik sinds januari 2006 actief met de Academie voor Coaching en Counselling in België. Dat kost veel tijd en is heel dankbaar werk.
In ChangeThink+ heb ik een artikel mogen schrijven over complimenten. Zie hier.

Wees je eigen leider
In groepen werk ik met thema gecentreerde interactie (TGI). TGI geeft groepen een kader om het leren te bevorderen. TGI kent als systeem vier componenten: het ik, het wij, het thema, de globe. Deze vier componenten dienen in groepen elk evenveel gewicht te krijgen.
Bij een individu komt TGI ook om de hoek kijken. Een lerend iemand is altijd bezig met een of meerdere thema’s in zijn of haar leven (bijvoorbeeld: bescheidenheid, angst). Het is een kwestie van zelfsturing om naar ‘binnen’ te kijken, naar: wat wil ik, wens ik, verlang ik om vervolgens naar ‘buiten’ te kijken: wat wil, wenst, verlangt de ander en dan te beslissen wat me te doen staat.

Er kan (in een groep) van alles op je afkomen maar uiteindelijk moet je zelf beslissen wat je doet.

Kernkwaliteiten
Verder geef ik veel aandacht aan de kernkwaliteiten van een persoon. Ik vind het een ideale methode om iemands kwaliteiten te (h)erkennen en van daaruit te werken door aandacht te geven aan de valkuilen, uitdagingen en allergieen die uit de kernkwaliteit voortvloeien.

Ik daag mensen uit na te denken over zichzelf door hen open en vrij van waarden te benaderen.

Mail of bel me voor meer informatie.


Vul je gegevens in: