Ben jij geschikt als coach of counsellor?

Schuilt er een Coach of Counsellor in jou?

Ben Jij Geschikt?

 • om een Coach of Counsellor te worden?

 • om de opleiding te volgen?

Jij en Jij alleen kan zelf inschatten of Jij Geschikt bent om Coach of Counsellor te worden.

 • wordt er vaak naar je mening gevraagd?
 • beginnen mensen zomaar tegen je te praten?
 • krijg je zomaar informatie van (zeer) persoonlijke aard?
 • wil men graag advies van je?
 • wil je graag helpen?

Iedereen kan de opleiding volgen. Je hebt geen vooropleiding nodig en de meest geschikte groep is een zo divers mogelijke. Een diverse groep helpt ons immers ruimdenkend te worden, onze eigen gedachten en voorkeuren te relativeren en ons in te leven in een ander. We leren onze mogelijke vooroordelen zien, zodat we er ons van kunnen bevrijden.

We streven naar diversiteit in de groep in o.a.:

 • geslacht
 • leeftijd
 • opleiding (van laag tot universitair geschoold)
 • religie
 • cultuur
 • afkomst (verschillende nationaliteiten)
 • seksuele geaardheid
 • economische status (bemiddelde mensen, mensen met een uitkering, … )
 • relatie (gehuwd, samenwonend, single, gescheiden, … )
 • gezondheid (gezond, mensen met een handicap, …)
 • beroep (huidig beroep, werkzoekend, … )

Hoe diverser de groep, hoe meer leerervaringen. De meest waardevolle groep is een natuurgetrouwe afspiegeling van de maatschappij. Dat is bijvoorbeeld in een groep studenten natuurlijk niet altijd mogelijk. We zijn immers afhankelijk van de mensen die zich aanmelden. Bij een redelijk grote groep studenten is de diversiteit overigens ruim voldoende voor waardevol werken. De opleiding tot coach of counsellor is wat ons bindt.  We streven een gemeenschappelijk doel na en helpen elkaar hierbij met onze eigen unieke individualiteit.

Jij weet NU het antwoord op de vraag: “Ben Jij Geschikt?

Lachende cursiten Academie Coaching Counselling
867

Aantal Cursisten Afgestudeerd

96%

Slagingspercentage

Wat cursisten zeggen:

‘Het waren bewogen jaren bij ACC maar wat een geweldige ervaring. Ik ben heel dankbaar. Ik hoop dat nog velen mogen geïnspireerd worden door ACC en groeien tot mooie mensen die ze diep vanbinnen allemaal zijn.’

‘Ik vond het van wezenlijk belang dat er praktijklessen in de cursus zijn opgenomen.’

‘Ik heb ACC ontdekt via mijn moeder. Zij heeft zelf een aantal jaren geleden de opleiding gevolgd en is al vele jaren als zelfstandige actief binnen dit domein.’

‘Deze opleiding bood mij de mogelijkheid om in een eigen tempo te studeren en de opleiding is zeer professioneel. Ik heb veel contact gehad met medestudenten om ervaringen uit te wisselen.’

‘De aandacht voor innerlijke groei en veranderinge was het belangrijkste. Je moet het toch van de praktijk hebben!’

Gras groeit niet door aan de sprieten te trekken
maar door de wortels water te geven. Afrikaans spreekwoord

En dat ben ik aan het doen.

– een aanpak gericht op actie en ervaring; je springt er in, je doet, je ervaart
– een ontdekkingsreis naar jezelf
– een brede waaier aan methoden; je wordt niet opgeleid in een (1) aanpak, je krijgt een aanbod van verschillende ‘scholen’, die je dan zelf kunt integreren naar ‘jouw’ aanpak, jouw methode – de cursus dagen zijn intensief en gaan naar de kern – na zo’n dag ben je ‘leeg’ – je voelt dat je emotioneel en psychologisch hard werkt (en groeit) tijdens zo’n dag.

Bij ACC start je met een opleiding en eindig je met een unieke levenservaring.
Enerzijds maak je gedurende de tweejarige opleiding een innerlijke reis waarbij je uiteindelijk alles vindt wat je zoekt in jezelf. Anderzijds kom je in contact met verschillende therapiemodellen die je op weg helpen om een goede coach/counselor te worden. Niet onbelangrijk: je volgt de opleiding met gelijkgestemde zielen waar je veel steun aan hebt!

Kort samengevat: Doen!!!!!

Ik volgde de driejarige opleiding tot coach en counselor bij Katrien. Het eerste jaar bestond voornamelijk uit persoonlijke ontwikkeling, vrij vertaald naar heel veel keer met ons hoofd tegen de muur lopen en zo tonnen zelfkennis opdoen. Dat tegen de muur stuiten viel overigens nogal mee, aangezien Katrien steeds zorgde voor een onontbeerlijke veiilge omgeving en sfeer.

Echt zo eentje dat je uitnodigt tot meer en meer kwetsbaarheid en zelf-acceptatie en appreciatie. Ook de medestudenten droegen bij tot de meerwaarde aan de lessen. We leerden elkaar en elkaars zorgen en overwinningen beter kennen en vieren tijdens kleine maandelijkse studiegroepjes. Zo werden het gewoonweg vriendinnen voor het leven. Begrijpelijk, aangezien we samen groeiden en groeien. Yeehaa!

Het tweede jaar leerden we voldoende coachingsvaardigheden en in het derde gingen we voor counseling. En kun je praktijk opdoen via een stage. Het was verbijsterend mooi om iedereen’s groeiproces te zien.

Deze opleiding was me op het lijf geschreven aangezien ik al heel m’n leven mensen wou helpen, maar dan wat meer de diepte in dan enkel maar structureel helpen. Ik wou me echt verdiepen in de emoties en dieptelagen van mensen. Katrien doet haar best een mix te geven van verschillende stromingen, naargelang haar eigen ervaring, kennis en know-how. Dat is iets wat mij uitermate beviel, zodat ik van alles kon proeven en zelf kiezen waarvan ik meer wou weten. En zo, al doende, leerde ik er m’n eigen ding van te maken tijdens het coachen-counselen.

Dank je, Katrien!!

Nuttige informatie

Informatie en Info-moment

Inschrijven

Opleidingen

Privacyverklaring

© Copyright – Coaching en Counselling Opleiding België